Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Çalışma Grubu 13. Koordinasyon Toplantısı İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Çalışma Grubu 

13. Koordinasyon Toplantısı İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi


İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Kamu-Üniversite, Sanayi İş Birliği Çalışma Grubu 13. Koordinasyon toplantısı, 20 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmaları İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Vali Vekili Hikmet Dengeşik, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi ve KÜSİ Çalışma Grubu İstanbul İl Temsilcisi Leyla Türker Şener, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit tarafından gerçekleştirildi.


“Türkiye Sağlık Alanında Yükselen Değerdir”  

Tarihsel olarak, üniversitedeki akademisyenlerin projelerinde endüstri ile iş birliği yaptıklarını ve yirmi birinci yüzyılın başında, bu konunun dünyada güncel bir fenomen haline geldiğini söyleyerek konuşmasına başlayan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, bununla birlikte, bilim tarihçileri, Avrupa şirketleri ve üniversite araştırmacıları arasındaki iş birliğinin 1800'lere kadar izlenebileceğini belirtti. Geleneksel endüstrinin, gelecekteki çalışanları ve çalışmaları tespit etmek ve iç eğitimleri gerçekleştirmek için üniversitelerle ortaklıklar gerçekleştirdiğini belirten İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Küresel ekonomi değerleri ve içerik değiştikçe, şirketler üniversite araştırmalarının merkezine bilgi ve teknoloji yaratan fakülteye erişmek istediler. Bilgi oluşturma ve teknoloji geliştirme, tarihsel olarak hükümetler tarafından sağlanan önemli sermaye yatırımları gerektirir. Bu hibeler, sözleşmeler (danışmanlık sözleşmeleri gibi) ve iş birlik dahilinde eğitim programları aracılığıyla sanayi ile de olmaktadır. Ticari olarak bu ilişkilerden yararlanma olasılığı en fazla olan alanlar savunma sanayi, biyoteknoloji, kimya, bilgi teknolojileri, mühendislik ve tıptır. Ayrıca, savunma sanayi gibi sağlık alanı araştırması için sağlanan fonlarda öncelikli alanlar arasındadır. Türkiye sağlık alanında yükselen değerdir. Sağlıkta lider ülke Türkiye sloganımızın gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Gelişen sağlık teknolojileri arasında bulunan yapay zeka, nesnelerin interneti, yapay organlar, robotik sistemler katma değeri yüksek ürünler olmasının yanı sıra tüm insanlık için üretilen sistemler olacağından ihracat değerlerine olan katkısı da son derecede yüksektir” ifadelerinde bulundu.

Devamı...


Galeri