Şırnak, Uludere, Ortasu Ortaokulu Tiyatro Grubu Öğrencileri, TETLab'taydı.


“Geçmişten Günümüze Bilim İnsanlarımız” adıyla çektikleri videolarla tanınan Şırnak Uludere Ortasu Ortaokulu Tiyatro Grubu Öğrencileri, 17 Mayıs 2019 tarihinde Öğretmenleri Ramazan Teker eşliğinde İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında öğrenciler İÜ Rektörlük Makamı’nda İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül ile bir araya geldiler.

Şırnak Uludere Ortasu Ortaokulu Tiyatro Grubu Öğrencileri, topluma örnek olmuş bilim insanlarını ve onların başarılarını çektikleri videolara konu ederek onları kendilerine rol model almışlardı. Çektikleri videolarda TETLAB Kurucu Yöneticisi Dr. Öğretim Üyesi Leyla Türker Şener’in de aralarında bulunduğu 20 bilim insanını konu alan öğrenciler, İstanbul ziyaretlerinde geleceklerine umut olan bilim insanlarıyla tanışma fırsatı buldular.

Dr. Öğretim Üyesi Leyla Türker Şener, Şırnaklı öğrencilere bu şekilde rol model olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: “Videoyu Twitter’da ilk izlediğimde hafta sonuydu. O an nasıl duygulandığımı anlatmam mümkün değil. İbn-i Sina, Ali Kuşçu, Prof. Dr. Aziz Sancar gibi geçmişten günümüze birbirinden değerli o bilim insanlarının aralarına beni de almış olmalarından dolayı çok gurur duydum.”



“Öğrencilere Fakülteler ve Bölümler Hakkında Bilgi Verildi”

İstanbul Üniversitesi ziyaretleri sırasında İÜ Rektörlük Binası ve tarihi salonlarını gezen öğrencilere, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül tarafından binanın tarihçesi hakkında bilgi verildi. Öğrenciler ayrıca İstanbul Üniversitesi Fakülte ve Bölümleri hakkında da bilgilendirildiler.

Ziyarette İÜ 3 Boyutlu Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım Laboratuvarı (TETLAB) Kurucu Yöneticisi Dr. Öğretim Üyesi Leyla Türker Şener, TETLAB İletişim Uzmanı Birsen Sezer, İÜ Genel Sekreter Yardımcısı Figen Cihan ve Kadir Has Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Selin Karabuz da hazır bulundu.

İstanbul Üniversitesi’nin ardından Kadir Has Üniversitesi’ne geçen öğrenciler burada sergiledikleri “Gül ve Dikenleri” isimli tiyatro oyunu ile herkese duygu dolu anlar yaşattılar.

Şırnak Uludere Ortasu Ortaokulu Tiyatro Grubu Öğrencileri’nin ziyareti, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü




Galeri