Hakkımızda

Destekler

İstanbul Kalkınma Ajansı ve T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ” 3 Boyutlu Tıbbi ve Endüstriyel Laboratuvar ” mızın kurulmasını ve

2015 Geleceğin 3 Boyutlu Harikaları projesi başarıyla gerçekleştirilmiştir.

2016 İnovasyon Lideri İstanbul projesi başarıyla gerçekleştirilmiştir.

2018 Dijital Ameliyathane projesi başarıyla sürdürülmektedir.

projelerinin gerçekleştirmesini sağlamıştır. Üniversitemizin ve ilgili birimler tarafından da desteklenmektedir.

Direk ve dolaylı destekleri için bütün kurum ve kuruluşlarımızın değerli insanlarına teşekkür ederiz.

Hakkımızda

TETLab İstanbul’da yaratıcı endüstrilerin gelişmesi ile İstanbul’un sağlık teknolojisi alanındaki küresel rekabet gücünü ortaya koyması ve uluslararası değer zincirinde yüksek katma değerli ürün sayısının artmasını amaçlayan bir laboratuvardır. Fikri sınai mülki hakların korunmasına, üniversite – sanayi işbirliklerinin gelişmesine, girişimci akademisyen sayısının artmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

TETLab ile öğrenci ve akademisyenler sağlık alanında düşündükleri yeni ve yaratıcı fikirleri elle tutulur hale getirebilecek ve hayata geçirme imkanı bulabileceklerdir. Tasarımları, dizaynları, çizimleri ve üretimi hakkında bilgilendirilmiş olacaklar; sorun analizi veya çözüm önerisi ile gelen fikirler, tüm süreçler tamamlandığında; patent başvuruları yapılmış ve prototip üretimleri gerçekleştirilmiş olacaktır.

TETLab, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde, İÜ Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle kurulan laboratuvarımız üstün teknolojik altyapıya sahiptir. Amacımız tıp ve endüstriyel alanda karşılaşılan zorluklara karşı çözüm üretmek, prototiplerin ve faydalı modellerin oluşmasına katkı sağlamaktır. Sahip olduğumuz teknolojik altyapının yanı sıra multi-disipliner çalışma ortamımız sayesinde farklı fikirlerin bir araya geldiği bir ortamımız mevcuttur.

Basında

Hazırlanıyor.